3ος Διαγωνισμός Έκθεσης Ζωγραφικής – ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Σε συνέχεια της διαδικασίας σχετικά με τον 3ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ που διοργάνωσε ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ “ΦΗΦΙΔΩΤΟ”,  με βάσει τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής, έχει επιλεγεί το υπαριθμ. Νο10, ως το δεύτερο  καλύτερο έργο Ζωγραφικής. Κατόπιν τούτου, για στην διαδικασία προετοιμασίας ως προς την Βράβευση, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

  • το Ονοματεπώνυμο του Υπεύθυνου Δάσκαλου της Δ΄ Δημοτικού: Κοιλανίτης Στέργιος (ΠΕ70)
  • το Ονοματεπώνυμο της Μαθήτριας (και όνομα πατρός) που ζωγράφισε το εν λόγω (υπαριθμ. 10) έργο Ζωγραφικής: Ρηγοπούλου Αφροδίτη του Βασίλειου.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από Αστερούλες και Αστερούληδες⭐

Η φετινή σχολική χρονιά πλησιάζει προς το τέλος της. Ήταν μία χρονιά εορτασμού για το Αστέρι της Ευχής, που έκλεισε τα 25 του χρόνια και μαζί μας, το γιορτάσατε και όλοι εσείς! Μέσα σε ένα κλίμα συμπερίληψης, ανταποκριθήκατε με χαρά στο κάλεσμά μας να συνυπάρξουμε όλοι μαζί με τα παιδιά ευχής, όπως συνυπάρχουν ο ήλιος και τα αστέρια στον ίδιο ουρανό.

O δημιουργικός διαγωνισμός του προγράμματος έδωσε και πάλι τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας να συνεργαστούν και να συμμετέχουν με δημιουργίες, εμπνευσμένες από το Αστέρι της Ευχής, τις έννοιες του εθελοντισμού και της προσφοράς αλλά και τις ιστορίες παιδιών ευχής, στις κατηγορίες: Σχεδίασε το Αστέρι σου, Βίντεο, Τραγούδι, Δημιουργική κατασκευή και Δημιουργική γραφή – δοκίμιο

Εκπαιδευτικές επισκέψεις των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων στη δημοτική βιβλιοθήκη Μακροχωρίου

Οι μαθητές των  Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων του 3ου δημοτικού σχολείου Μακροχωρίου είχαν τη δυνατότητα με τις παιδαγωγικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, Β΄ τάξη, την Τετάρτη 15 Μαΐου Α΄ και Δ΄  και Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 η Γ΄ τάξη στο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης Μακροχωρίου να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στο διαδραστικό πρόγραμμα με θέμα: « τη φιλία». Αφού πρώτα ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τον ιερό σκοπό που επιτελεί μία βιβλιοθήκη,   άκουσαν την ιστορία, με θέμα τη φιλία, που αναγνώστηκε από την υπεύθυνη του προγράμματος, κυρία Δέσποινα Μανάκου. Στη συνέχεια οι μαθητές απάντησαν σε ερωτήσεις,  εξέφρασαν την άποψή τους, κατασκεύασαν το βραχιόλι της φιλίας και στο τέλος δημιούργησαν την ταυτότητα του/της καλύτερου/-ης  φίλου/φίλης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι μαθητές και για το ξυλόγλυπτο έργο τέχνης που βρίσκεται στον αύλειο  χώρο της βιβλιοθήκης.

 

 

Αποτελέσματα Διαγωνισμού «Μικρός Ευκλείδης» 2024

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού της «Μικρός Ευκλείδης» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσε την Παρασκευή 4 Απριλίου 2024 τον 18ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες των σχολείων που πήραν μέρος, υπό την επίβλεψη των δασκάλων.
Και στον φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος μαθητές από το σχολείο μας.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, σύμφωνα με τα οποία διακρίθηκαν μαθητές από το σχολείο μας. Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και όσοι διακρίθηκαν θα πάρουν μέρος στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, στο διαγωνισμό Β’ Φάσης Δημοτικών -«Στέλιος Μιόγλου», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρα 9:00. Τo εξεταστικό κέντρο της Ημαθίας είναι: 6ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, Καρατάσου 16 , Βέροια
Οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα στις 8.30 και να έχουν μαζί τους
στυλό, μολύβι και σβύστρα.

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024_2025

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ
ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ 59033
Tηλέφωνο: 2331042132
Fax: 2331042132 Email: mail@3dim-makroch.ima.sch.gr

Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025, οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 13 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00 υποβάλλουν από κοινού ηλεκτρονικά ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής όπου κατοικεί ο/η υποψήφιος/α.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΛΗΜΑΝΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕ 70

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

 

Ο Δ/ντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου,

Κλήμης Παπαδόπουλος

&

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας

Εύχονται στους μαθητές, τους γονείς

και τις οικογένειες όλων

Καλό Πάσχα

&

Καλή Ανάσταση

σε όλες και όλους με αγάπη και υγεία.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σχετικές δράσεις του σχολείου μας για το παραπάνω θέμα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Δράσεις

 

  1. Τραγούδι από την Στ΄.  Τίτλος: Πρόσεχε το Οκ!  Σύνθεση- Μουσική –στίχοι : Καραγεώργος Χρήστος (ΠΕ70) σε συνεργασία με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

 

  1. Έντυπο παραμύθι από την Α΄ Τάξη: Τίτλος Ο κύριος Διαδίκτυος, ένας καλός φίλος; ήήή…….. Μπείτε στο παραμύθι για να δείτε!

 

  1. Ζωγραφική κολλάζ από την Δ΄ τάξη  στο μάθημα των τεχνικών. Τίτλος: Η Ασφάλεια στο διαδίκτυο.

 

  1. Παρουσιάσεις μαθητών της Δ΄ τάξης (video) με θέμα το διαδίκτυο. Μαθητές/τριες θα κάνουν ενημέρωση – παρουσίαση σε μακέτα (μικρογραφία διαδικτύου).

 

  1. Δίωρη διδακτική δράση από την Ε΄ τάξη για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στα εργαστήρια δεξιοτήτων.