Παραλαβή των self-tests 

Παραλαβή self tests

Την παραλαβή των self-tests  που θα χρησιμοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, θα μπορούν να προμηθευτούν αυτή την εβδομάδα εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Ειδικότερα,

  • Από σήμερα Τετάρτη 5/5 έως Σάββατο 8/5 από τα φαρμακεία, μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητών που κάνουν πρακτική άσκηση.
  • Το δεύτερο τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών για την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα 10/5.

Πληροφορίες για το self-test  και τη δήλωση του αποτελέσματος  αυτού θα μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ καθ’ όλη της διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Το μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου εφαρμόζεται υποχρεωτικά στο προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ, στους ένστολους και στους δικαστικούς υπαλλήλους, που ασκούν τα καθήκοντά τους με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας και δεν τελεί σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε οποιαδήποτε είδους άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια των self-tests πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Εναλλακτικά, οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

Αφήστε μια απάντηση