Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς (2021-2022)

Αγαπητοί γονείς,
Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα (περίπου) 9.00 π.μ. θα γίνει ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022.
Οι μαθητές, λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο (στις 8:15) όπου και θα τους υποδέχονται οι δάσκαλοι/ες τους. Οι μαθητές θα μπουν στην αυλή του σχολείου φορώντας μάσκες. Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ.
Η είσοδος των γονέων στην αυλή δεν επιτρέπεται λόγω Covid-19, εκτός από τους γονείς της Α΄ τάξης, εάν είναι αναγκαίο και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Ο Αγιασμός θα γίνει στην αυλή του σχολείου παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης. Οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων με τους δασκάλους/ες τους θα μπορούν να ακούν την τελετή από τα μεγάφωνα του σχολείου.
Αμέσως μετά τον Αγιασμό οι μαθητές θα αποχωρήσουν. Οι σχολικοί τροχονόμοι θα είναι στη θέση τους, για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.
ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

Η διανομή των βιβλίων θα γίνει την ίδια ημέρα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, οπότε οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχολική τσάντα.

Αφήστε μια απάντηση