Ενημέρωση για τη σύγχρονη εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς

Το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων, διαθέτει σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων, μέσω τηλεδιάσκεψης. Στόχος είναι η διατήρηση της στενής επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.

Για την καλύτερη οργάνωση αρχικά θα γίνουν δοκιμαστικές λειτουργίες ώστε να καταγραφούν τυχόν προβλήματα και αδυναμίες.

Ο κάθε εκπαιδευτικός ολοκληρώνει την εγκατάσταση της εφαρμογής και αποκτά την ατομική του ψηφιακή τάξη διδασκαλίας. Αυτή η ψηφιακή τάξη αντιστοιχεί σε ένα μοναδικό, προσωπικό σύνδεσμο του κάθε εκπαιδευτικού. O/η εκπαιδευτικός, με τη σειρά του, αποστέλλει τον σύνδεσμο της προσωπικής του ψηφιακής τάξης (που έχει λάβει μετά την ενεργοποίηση του λογαριασμού του) στους γονείς/κηδεμόνες μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (π.χ. email, messenger, whatsApp, viber, chat, κτλ.), ο οποίος είναι μοναδικός για τον κάθε εκπαιδευτικό  και καλό θα είναι να αποθηκεύσετε τον σύνδεσμο καθώς είναι μοναδικός και δεν αλλάζει.

Κατ? αυτόν τον τρόπο, οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στην ψηφιακή τάξη του δασκάλου τους, πατώντας απλώς τον αντίστοιχο σύνδεσμο, χωρίς να απαιτείται η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.  Σημειώνεται ότι αυτός ο σύνδεσμος θα χρησιμοποιείται καθ? όλη τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και με αυτόν ο εκπαιδευτικός θα προγραμματίζει με τους μαθητές του το κάθε μάθημα.

Οδηγίες προς τους γονείς/κηδεμόνες

1. Πατάτε το σύνδεσμο και συνδέεστε απευθείας ή τον αντιγράφετε και τον κάνετε επικόλληση στο (browser).

2. Χρήση υπολογιστή: επιλέγετε Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζετε την εφαρμογή (open the desktop app). Εφόσον συνδεθείτε μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser), δεν απαιτείται η συμπλήρωση email. Σε περίπτωση σύνδεσης μέσω εφαρμογής, ζητείται email το οποίο μπορεί να είναι εικονικό (π.χ.aa@bb.com ).

Χρήση tablet/κινητού: θα ζητηθεί η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings.

Απαραίτητη προϋπόθεση η χρήση μικροφώνου. Σε laptop, tablet ή smartphone είναι ενσωματωμένα.

*Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του.

Αφήστε μια απάντηση