Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο θεματικό πάρκο ?Μουσείο «Ο Ηρακλής και οι 12 άθλοι» στο χώρο της Δ.Ε.Θεσσαλονίκης, περίπτερο 1

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε την εκπαιδευτική επίσκεψη όλων των τάξεων του σχολείου μας στο θεματικό πάρκο ?Μουσείο «Ο Ηρακλής και οι 12 άθλοι» στο χώρο της Δ.Ε.Θεσσαλονίκης, περίπτερο 1, την Παρασκευή 7-12-2018.Η επίσκεψη είναι εκπαιδευτική και βιωματική, έχει στόχο να δουν και να ενημερωθούν οι μαθητές για την Ελληνική Μυθολογία, να ανακαλύψουν το μακρινό παρελθόν και να γνωρίσουν γνωστούς και άγνωστους μύθους. Η μεταφορά των μαθητών θα πραγματοποιηθεί με δύο λεωφορεία της εταιρείας «ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας Α.Ε».

Τα λεωφορεία θα ακολουθήσουν: το δρομολόγιο Μακροχώρι  θεματικό πάρκο ?Μουσείο «Ο Ηρακλής και οι 12 άθλοι» στο χώρο της Δ.Ε.Θεσσαλονίκης, περίπτερο 1- Μακροχώρι.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής χυμού, ASPIS

Το σχολείο μας πήγε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής χυμού, ASPIS, περιοχής Ζερβοχωρίου και Αθλητικές Εγκαταστάσεις Άνω Ζερβοχωρίου, την Τετάρτη 10-10-2018.

Η επίσκεψη ήταν εκπαιδευτική και είχε στόχο να δουν και να ενημερωθούν οι μαθητές για την παραγωγή χυμών, τη διαδικασία αποθήκευσης και προώθησης στην αγορά. Επίσης, να ενημερωθούν για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άνω Ζερβοχωρίου και για τα αθλήματα που γίνονται στον παραπάνω χώρο.

[SLGF id=3970]

Διδακτική επίσκεψη στον πολυχώρο “NOUVELLE”

Την Πέμπτη 24-05-2018 το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη όλων των τάξεων του στον πολυχώρο “NOUVELLE” ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ στο 7ο χλμ. Θεσσαλονίκης- Ωραιοκάστρου.

Οι δραστηριότητες στο χώρο της επίσκεψης ήταν οι εξής: Για τις τάξεις Α? και Β΄: Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων ? δεινόσαυροι με κίνηση, για τη Γ΄ τάξη: Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων ? δεινόσαυροι με κίνηση και Κυκλοφοριακή Αγωγή & Οδική Ασφάλεια, για τη Δ? τάξη: Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων ? δεινόσαυροι με κίνηση, για την Ε΄ τάξη: Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων ? δεινόσαυροι με κίνηση και Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία και για την ΣΤ΄τάξη: Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων ? δεινόσαυροι με κίνηση και Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα ? Μεσογειακή Διατροφή.

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα

Από τις 05-05-2018 έως και τις 07-05-2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα, με τη συμμετοχή συνολικά 20 μαθητών/τριών του σχολείου μας (10 μαθητές/τριες από την Ε΄ τάξη και άλλοι 10 από την Στ΄), οι οποίοι συνοδεύονταν από 3 εκπαιδευτικούς.

Η εκδρομή αυτή έγινε με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές την αξία της Βουλής, την ιστορία του κτιρίου αυτής και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, σύμφωνα και με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της διδακτέας ύλης στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής της ΣΤ΄ τάξης, της Ιστορίας και άλλων διαθεματικών ενοτήτων της ΣΤ΄ και Ε΄ τάξης. Οι επισκέψεις που έλαβαν χώρα είχαν στόχο τη διεύρυνση των γνώσεων των μαθητών, την γνώση της ιστορίας του τόπου τους καθώς και την ψυχαγωγία τους. Με τον τρόπο αυτό επιτεύχθηκε ο στόχος της άμεσης μάθησης, οδηγώντας τους μαθητές στην κατάκτηση της γνώσης με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο.

Θεατρική παράσταση

Το σχολείο μας την Παρασκευή 1/ 12 / 2017 θα παρακολουθήσει την παράσταση :

Τικ- τακ, τικ-τακ οι ημέρες περνάνε. Ο Ζορμπάς, ο Ξερόλας ο Κολονέλο, και ο Γραμματικός συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για να μάθουν την Καλότυχη να πετάξει….Θα τα καταφέρουν? ?? Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς…

Εκδρομή στο οινοποιείο VAENI και στο Α. Ζερβοχώρι

Το σχολείο μας την Πέμπτη 19/10/2017 , πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο οινοποιείο  VAENI       Νάουσας και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ανω Ζερβοχωρίου.

[SLGF id=3696]