Δράσεις αντιπυρικής-αντισεισμικής προστασίας

Στο πλαίσιο των δράσεων αντιπυρικής-αντισεισμικής προστασίας και αντιμετώπισης ακραίων φυσικών φαινομένων  για το σχολικό έτος 2018-2019, το σχολείο μας σχεδίασε, οργάνωσε και υλοποίησε την Τετάρτη 17/10/2018, άσκηση ετοιμότητας αντισεισμικής προστασίας με τη συμμετοχή όλων των τάξεων. Επίσης, την Πέμπτη 18/10/2018, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική ενημέρωση των μαθητών, από τον πυραγό κ. Θεοδώρου Νικόλαο, για τους τρόπους πρόληψης, συμπεριφοράς και αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως οι πυρκαγιές και οι σεισμοί. Ακολούθως παρουσιάστηκε στους μαθητές ένα τυπικό πυροσβεστικό όχημα και εξηγήθηκαν οι δυνατότητές του. Έγινε προσομοίωση πυρόσβεσης με τη συμμετοχή ενός απ? τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Η δράση ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών για τον τρόπο χρήσης διαφόρων ειδών πυροσβεστήρων, έγιναν συστάσεις και  δόθηκαν γενικότερες οδηγίες για τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων στο σχολείο και το σπίτι.

[SLGF id=3987]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Σχολικών Εκδηλώσεων Λήξης Σχολικού Έτους 2017-2018

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  Σχολικών Εκδηλώσεων Λήξης Σχολικού Έτους 2017-2018»

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Α. Μέρος

Έναρξη 8:45 Παρουσίαση καινοτόμων Προγραμμάτων Σχολικού Έτους 2017-2018

1.«Όλοι Διαφορετικοί?. Όλοι Ίσοι» Τάξεις Β΄, Ε΄και ΣΤ΄

Θεατρικό για την Ειρήνη από τις τάξεις Ε΄και Στ΄

Θεατρικό για τη φιλία και την προσφορά

«Το Δέντρο που Έδινε» από τη Β΄τάξη

  1. «Όχι στο Ρατσισμό, Ναι στη Διαφορετικότητα», από τη Γ΄τάξη

Διάλλειμα: 9:40-10:00

Β. Μέρος 10:00-11:30

«Τα Φρούτα  και τα Λαχανικά στη Διατροφή μας» Τμήματα τάξεων: Α΄και Β΄

Β΄ ΤΑΞΗ

Το τραγούδι της υγιεινής  διατροφής

Α΄ ΤΑΞΗ

Το χοντρό μπιζέλι  (χορευτικό)

Β΄ ΤΑΞΗ

Η παρέλαση των φρούτων  (χορευτικό)

Δ΄ ΤΑΞΗ

Παραδοσιακοί Χοροί

  • Ο πιο καλός ο μαθητής
  • Γιατρός

Ε΄ ΤΑΞΗ   –   ΣΤ΄ ΤΑΞΗ

Παραδοσιακοί   Χοροί

  • Ζαχαρούλα
  • Μήλο μου κόκκινο
  • Η τράτα μας η κουρελού

Λήξη 11:30

 

Σχολικές Εκδηλώσεις Λήξης Σχολικού Έτους 2017-2018

Σχολικές Εκδηλώσεις Λήξης Σχολικού Έτους 2017-2018

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας αποφάσισε να πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις για την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν τη 2η διδακτική ώρα και θα ολοκληρωθούν με το τέλος της 4ης διδακτικής ώρας του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος.

Οι εκδηλώσεις θα έχουν στόχο την προώθηση και διάχυση των παρακάτω καινοτόμων προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν κατά το σχολικό έτος 2017-2018:

1.«Όλοι Διαφορετικοί?. Όλοι Ίσοι.»

Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί: Παπαδόπουλος Κλήμαντος (ΠΕ70), συντονιστής του προγράμματος, Βουλιουβάση Ελένη (ΠΕ07), Ιτσουαΐντσε Νατέλα  (ΠΕ16.01)

Τμήματα τάξεων: ΣΤ΄, Ε΄, Β΄

2.«Τα Φρούτα  και τα Λαχανικά στη Διατροφή μας» Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί: Παπαδοπούλου Ελένη (ΠΕ 11), συντονίστρια του προγράμματος, Τσανακτσίδου Ροδή(ΠΕ70), Καφετζή Μερσίνα(ΠΕ70)
Τμήματα τάξεων: Α΄και Β΄

  1. «Όχι στο Ρατσισμό, Ναι στη Διαφορετικότητα».

Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί: Μαζίνης Δημήτριος (ΠΕ70), συντονιστής του προγράμματος, Καργατζής Αναστάσιος (ΠΕ19).

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την παρουσίαση των παραπάνω προγραμμάτων και θα υποστηρίζονται από θεατρικά έργα, τραγούδια, χορούς και παιχνίδια που προάγουν τους στόχους και τους σκοπούς αυτών.

 

Διδακτική επίσκεψη στον πολυχώρο “NOUVELLE”

Την Πέμπτη 24-05-2018 το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη όλων των τάξεων του στον πολυχώρο “NOUVELLE” ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ στο 7ο χλμ. Θεσσαλονίκης- Ωραιοκάστρου.

Οι δραστηριότητες στο χώρο της επίσκεψης ήταν οι εξής: Για τις τάξεις Α? και Β΄: Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων ? δεινόσαυροι με κίνηση, για τη Γ΄ τάξη: Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων ? δεινόσαυροι με κίνηση και Κυκλοφοριακή Αγωγή & Οδική Ασφάλεια, για τη Δ? τάξη: Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων ? δεινόσαυροι με κίνηση, για την Ε΄ τάξη: Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων ? δεινόσαυροι με κίνηση και Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία και για την ΣΤ΄τάξη: Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων ? δεινόσαυροι με κίνηση και Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα ? Μεσογειακή Διατροφή.

Γενοκτονία των Ποντίων

Την Παρασκευή 18-5-2018 και κατά την τρίτη (3η) διδακτική ώρα πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στο σχολείο μας με θέμα τη γενοκτονία των Ποντίων. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο δάσκαλος κος Μαζίνης Δημήτριος και συμμετείχαν όλες οι τάξεις.. Η εκδήλωση περιελάμβανε χορούς, τραγούδια, διηγήσεις και αφηγήσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα

Από τις 05-05-2018 έως και τις 07-05-2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα, με τη συμμετοχή συνολικά 20 μαθητών/τριών του σχολείου μας (10 μαθητές/τριες από την Ε΄ τάξη και άλλοι 10 από την Στ΄), οι οποίοι συνοδεύονταν από 3 εκπαιδευτικούς.

Η εκδρομή αυτή έγινε με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές την αξία της Βουλής, την ιστορία του κτιρίου αυτής και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, σύμφωνα και με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της διδακτέας ύλης στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής της ΣΤ΄ τάξης, της Ιστορίας και άλλων διαθεματικών ενοτήτων της ΣΤ΄ και Ε΄ τάξης. Οι επισκέψεις που έλαβαν χώρα είχαν στόχο τη διεύρυνση των γνώσεων των μαθητών, την γνώση της ιστορίας του τόπου τους καθώς και την ψυχαγωγία τους. Με τον τρόπο αυτό επιτεύχθηκε ο στόχος της άμεσης μάθησης, οδηγώντας τους μαθητές στην κατάκτηση της γνώσης με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο.

Πανελλήνια ημέρα Αθλητισμού

Τη Δευτέρα 2-10-2017 στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας ημέρας Αθλητισμού, το σχολείο μας πραγματοποίησε αθλητικές δραστηριότητες στον αύλειο χώρο του. Μετά τις τρεις πρώτες ώρες, όπου υλοποιήθηκαν δραστηριότητες σχετικές με το αθλητικό και ολυμπιακό ιδεώδες μέσα στις αίθουσες, ακολούθησαν με τη συμμετοχή όλων των τάξεων αθλοπαιδιές και τέλος αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.